Leren leren

Op school wordt er veel aandacht besteed aan het overdragen van kennis aan leerlingen. Wanneer je een bepaald vak lastig vindt, dan zijn er genoeg mogelijkheden om bijles te krijgen. Maar het leren zelf, hoe doe je dat eigenlijk? Hoe onderscheid je hoofd- en bijzaken? Hoe zorg je dat je langere tijd geconcentreerd blijft? En hoe blijf je gemotiveerd? Wanneer je alles snel oppikt en je goede resultaten haalt, lijkt dat allemaal vanzelf te gaan. Maar wanneer iets moeite kost en de cijfers tegenvallen, kan dat invloed hebben op je zelfvertrouwen, concentratie en motivatie.

In onze trainingen en coaching geven we de leerlingen handvatten zodat ze weten hóe ze – op hun eigen niveau – kunnen leren. Bijvoorbeeld door te onderzoeken welke manier van leren bij ze past, door praktisch te oefenen en door te coachen op het gebied van motivatie, organisatie, zelfvertrouwen of concentratie. We bieden 2 programma’s:

‘Ik leer leren’ is een (landelijk uitgezette) training van 5 bijeenkomsten en gaat in op de voorwaarden van leren. Alles komt aan bod: van  leerstijl en motivatie tot  plannen, faalangst en concentratie. Het programma kan zowel groepsgewijs als individueel worden gevolgd.

In ‘Ik leer Wijzer op Maat’ staat de vraag van de leerling centraal en is er ruimte om praktisch te oefenen met dat wat je wilt leren. Maar we starten met de basis: welke manier van leren past bij uw zoon/dochter?  Ook kijken we welke andere elementen uit ‘leren leren’ van belang zijn. Binnen dit praktische maatwerk kunt u kiezen uit een training, eenmalige coaching of praktische ondersteuning (via een strippenkaart) voor uw kind.