Ik leer Wijzer op Maat

Voor kinderen en jongeren is het soms best lastig om te leren voor een toets of een proefwerk. Niet omdat ze de stof niet begrijpen, of omdat ze het niveau niet aankunnen, maar omdat ze niet goed weten hoe ze het leerwerk/huiswerk moeten aanpakken. Ze hebben moeite met plannen en organiseren, of kunnen zich maar moeilijk concentreren op bepaalde vakken. Soms liggen de problemen op het vlak van faalangst of motivatie.

Bij ‘Ik leer Wijzer op Maat’ bieden we naast algemene elementen ook praktische ondersteuning op het gebied van ‘leren leren’. Dit is gericht op de praktijk, en zet de leerling en de leerstof centraal. Deze ondersteuning is geen bijles waarbij je extra uitleg krijgt, we helpen je tijdens het leerproces.

Samen met de coach bekijk je hoe jij het leerwerk gaat aanpakken. De coach helpt je daarbij door samen te onderzoeken hoe jij je de leerstof eigen kunt maken en welke leerstijl bij je past. Daarbij kun je samen met de coach de leerstof op verschillende manieren oefenen zodat de leerstof gevarieerd aan bod komt.

Binnen ‘Ik leer Wijzer op Maat’ kan uw kind kiezen uit een training, eenmalige coaching en praktisch oefenen  (met een strippenkaart). Deze ondersteuning is geschikt voor leerlingen die:

Reacties van deelnemers:

En ouders gaven aan:

Dus…
Weet je niet goed hoe je moet leren?
Wil je leren hoe je je leerwerk beter kunt plannen?
Wil jij weten welke manier van samenvatten/mindmappen bij jou past?
Begrijp jij de leerstof op school best, maar lukt het je niet om voor een toets of overhoring te leren?
Ben je steeds afgeleid als je alleen aan het leren bent?
Heb je andere ideeën over hoe je het beste kunt leren dan je ouders?
Vind je een toets maken eigenlijk doodeng?
Heb je geen zin in bijles en hulp op vaste dagen?
Wil je graag aan de hand van de leerstof handige tips om de leerstof te leren? Wil je gecoacht worden op een manier die aansluit bij jouw leeftijd, niveau en vraag?

Dan is ‘Ik leer Wijzer op Maat’ iets voor jou!